Moderni idiootti

Ymmärrystä etsimässä

Kuka on moderni idiootti?

Moderni idiootti on karrikoitu hahmo länsimaisesta pari-kolmekymppisestä, joka elää kulutusyhteiskunnassa impulssien ja tunteiden varassa, pysähtymättä kyseenalaistamaan tekojaan, himojaan tai mielipiteitään.

Tällä blogissa moderni idiootti pysähtyy ja miettii: Miksi teen näin? Miksi ajattelen näin? Miksi tunnen näin? Mitä oikein tiedän tästä asiasta? Ja etsii sitten tietoa ja näkökulmia, joiden avulla voisi ymmärtää paremmin itseään, muita ja ympäröivää maailmaa.

Kysymyksiinsä idiootti hakee vastauksia kirjoista ja artikkeleista sekä haastattelemalla tutkijoita ja eri alojen ammattilaisia. Aiheet vaihtelevat arjen rutiineista koko maailmaa halaileviin kysymyksiin.

Vaikka blogin julkaisut ovat pääasiassa tekstiä, täällä saatat törmätä ihan mihin vain. Tavoitteena on välittää jokainen asia ja ajatus sille parhaiten sopivassa muodossa, oli se sitten kirjoitettu henkilöhaastattelu, reportaasi, giffi, sarjakuva, runo, meemi, tai fiktiivinen tarina.

Miksi?

Tämä maailma oikein huutaa tiedon ja ymmärryksen puutetta. Mitä vähemmän ihminen tietää, sitä enemmän hän luulee tietävänsä ja sitä ehdottomampi hän on mielipiteineen ja tapoineen. Sieltä kumpuavat vääristyneet ennakkoluulot, ahdistus, pelko ja usein myös väkivalta. Kun tieto ja ymmärrys kasvaa, tajuaa, että maailma ei olekaan mustavalkoinen, eikä oma totuus olekaan ainoa totuus, vaan pelkkä näkökulma.

Tämä sivu on siis modernin idiootin on tutkimusmatka maailmaan, pyrkimyksenä ymmärtää sitä, itseä ja muita paremmin, jotta voisimme elää mahdollisimman eettisesti ja meille jokaiselle omalta tuntuvaa elämää. Niin, että kun meistä aika jättää, voimme todeta antaneemme maapallon tuleville sukupolville edes hitusen paremmassa jamassa kuin se on meille annettu.

Hatunnosto Loost Koosille ja J-J:lle

Blogin nimi ja iso siivu koko ideasta on peräisin helsinkiläisen raptrio Loost Koosin ”Moderni idiootti tuntee mutta ei ymmärrä” -kappaleesta

Hymiön päällä istuvan ukon on piirtänyt Janne-Juhani Hyvärinen: http://janne-juhani.com/

Haluatko ehdottaa jotain, kysyä, haukkua, kehua, korjata, istua kahville?
Laita mailia: mi@moderni-idiootti.fi